Strib Vinterfestival . 4 vinterdage med hygge og god musik . Telefon 64 40 35 01

DEAS og Habadekuk m/Alan Klitgaard (DK)

Overrask dig selv og vennerne med dette eksklusive show, hvor gamle folkesange, irske reels og jigs og swingende polkaer får en ny og helt anderledes indpakning...

Sangeren Alan Klitgaard, kendt bl.a. fra sin årelange ansættelse i Danmarks Radio, er gået sammen med Habadekuk, et ungt, 9-mand stort folkemusikorkester. Ligeledes møder vi kvartetten Deas, som er et nyt, spændende navn på den irske folkemusikscene i Danmark. Gruppen puster nyt liv i de traditionelle irske dansemelodier og sange på deres helt egen måde - uden at gå på kompromis med respekten for det originale materiale. På trods af medlemmernes relativt unge alder er det mange års slid og erfaringer, der udgør grundlaget for Deas, som i maj 2011 udgav deres første EP.

Alan Klitgaard har indspillet og produceret en lang række plader.  I 2002 modtog han Danish Music Award’s hæderspris for arbejdet for og med dansk folkemusik. Alan Klitgaard er også kendt og elsket som frontfigur i det legendariske irske folkorkester Paddy Doyles, med hvem han har spillet og turneret siden slutningen af 60’erne.


Den 20. maj 2011 udkom ”Hopsadaddy”, den længe ventede debutplade med Habadekuk, fyldt til randen med energisk, dansk folkemusik. I løbet af de første uger, blev den spillet både på DR landsdækkende radio, danske lokal stationer og så langt væk som i Australien. Hårdtslående hornarrangementer, heftig violin og medrivende rytmer kendetegner albummet, der skyder folkemusikken ind i det 21. århundrede.

I 2009 vandt bandet NORD ’09 – de nordiske mesterskaber i folkemusik i Sverige, der blev transmitteret i både svensk, finsk og norsk radio. På verdensmusikmessen Womex 2011 i oktober i København fik orkestret en Danish Music Award for årets danske album og orkestrets leder og violinist Kristian Bugge fik prisen for årets bedste folk-artist!

Efter en stor succes i både ind- og udland er det unge og sprælske 9-mands orkester nu mere klar end nogensinde, til at indtage scenen med hæsblæsende polkaer og et brag af en fest.


www.habadekuk.dk     www.deas.dk
Habadekuk:

Kristian Bugge

Peter Eget

Morten Nordal

Theis Juul Langlands

Rasmus Henriksen

Jakob Holdesen

Rasmus Fribo

Rasmus Brylle

Jens Krøgholt

Alan Klitgaard


DEAS:

Søren Gyllstrøm

Mads Kjøller-Henningsen  

Sara Møller Christensen

Clara Lydom


Violin

Harmonika

Guitar

Klaver

Basun

Trompet

Saxofon

Trommer

Kontrabas

VokalGuitar og Bouzouki

Bodhran og Fløjter

Fløjte og Vokal

Violin og Vokal


Lørdag d. 18. februar kl. 13.30 - Hal 1