Strib Vinter Festival . 4 vinterdage med hygge og god musik

Strib Vinter Festival 2019


De kom fra alle verdenshjørner til årets Strib Vinter Festival, der blev afviklet i weekenden fra den 7. – 10. februar.  Festivalgæster fra hele landet fyldte Strib Skole op både til koncerter på de fire spillesteder og på overnatningspladserne i klasselokalerne.  Der var festivalstemning, både når musikerne gik på scenen med fremragende koncerter, og når gæsterne efter koncerterne mødtes i små grupper omkring et par guitarer eller på spisestederne.  Hvis det havde været sommer, havde der både været lejrbålstemning og ”smatte” som på de store festivaler efter al den regn, der faldt i weekenden.


Musikerne leverede fremragende koncerter – og de kom fra alle hjørner af verden. Toby Beard fra 40 graders varme i Australien og Nive Nielsen fra 30 graders kulde i Grønland. Teitur fra Færøerne og Madison Violet kom til Danmark fra Canada for at spille i Strib.  Fra Nordirland kom den unge gruppe Ná Leanai.  Alle disse store udenlandske navne spiller koncerter over det meste af verden, og alle leverede store musikalske oplevelser for publikum.


Når festivalen så også indeholdt koncerter med store danske navne som Lis Sørensen, Sko & Torp, Pernille Rosendahl, Katinka, Laura Mo og Signe Svendsen – så er det vel ikke for meget sagt, at arrangørerne af festivalen kan være stolte af at kunne præsentere et sådant musikprogram.


Dertil var mange andre musikere på scenerne i hallerne og på CaféScenen med mere end 20 timers musik i løbet af weekenden.


Formand Jørgen Rahbek udtaler, at Strib Vinter Festival endnu en gang var en succes, musikalsk og publikumsmæssigt. Det er endnu for tidligt at vurdere økonomien, men når der sammenlignes med tidligere år, ser det ud til at også det økonomiske resultat bliver tilfredsstillende.  


Der bliver også festival næste år, var slutbemærkningen til de mange frivillige, der sikrede at også alt det praktiske omkring festivalen var på plads.

Nyheder fra Strib Vinter Festival: